Home

New Energy Docks

Duurzame ideeënDoe inspiratie met één van onze vele duurzame tips

New Energy Docks is het duurzaamste platform van Nederland. De schrijvers en gastschrijvers van New Energy Docks zullen u met regelmaat op de hoogte houden van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Zo zal het platform gebruikt worden om creatieve en innovatieve ideeën een podium te geven. De natuur laat meer dan ooit merken dat het klimaat aan het veranderen is. De temperatuur op aarde warmt op en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Daarom is het onze missie om u en de nieuwe generatie te informeren en inspireren om duurzamer te leven. Zodat wij gezamenlijk een mooie wereld kunnen nalaten voor onze kinderen.

Duurzaam en gezond eten

De laatste jaren is het steeds meer duidelijk geworden dat de westerse bevolking teveel vleesproducten eet. De grote consumptie van vlees zorgt er voor dat de uitstoot van broeikasgassen erg hoog is. Door deze broeikasgassen wordt het milieu erg belast, wanneer de consument minder vlees zal eten zullen de broeikasgassen afnemen. Naast het feit dat minder vlees eten beter voor het milieu is, verkleint het ook de kans op hart- en vaatziekten. Zo kan het helpen om de vleesproducten met regelmaat te vervangen door peulvruchten en noten. Deze producten zijn erg gezond en lekker. Daarnaast zijn deze producten ook nog erg goed voor het milieu.

Duurzame energie

Door te kiezen voor duurzame energie kan jij je steentje bij dragen aan het verbeteren van het milieu. Zo kan je ervoor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak. Deze panelen kunnen zonlicht omzetten tot elektriciteit, dit gebeurt zelfs op de bewolkte momenten. Het is en een erg duurzame oplossing en de zonnepanelen verdient zichzelf ook nog terug op de energierekening.

Ook een zonnecollector kan een goede aanschaf zijn. De zonnecollector maakt geen gebruik van het licht van de zon, maar van de uitgestraalde warmte. Deze collector warmt op en zorgt ervoor dat het water in de woning warm wordt. Dit zal er voor zorgen dat je jaarlijks een lagere gasrekening overhoudt.