Welke soorten zonnepanelen zijn er precies?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Er wordt vaak gesproken over drie soorten. De eerste soort zijn de monokristallijn zonnepanelen. Een paneel bestaat uit een kristal. Oppervlakte bij deze zonnepanelen is egaal zwart en heeft gordende elektroden. Deze panelen staan bekend met het hoogste rendement wat zij op kunnen leveren. Zij hebben een paar procent meer opbrengst dan de polykristallijnen zonnepanelen. Ze zijn echter wel duurder, maar hebben een hoger rendement als er naar de oppervlakte wordt gekeken. Als het maximale rendement voor op staat, dan is dit een goede keuze (ook bij beperkte ruimte).

De polykristallijn zonnepaneel is de tweede soort, er bevinden zich hier meerdere zonnecellen en deze bestaan uit meer grove kristallen. Ze zijn erg gunstig geprijsd en ze zorgen voor een redelijk hoog rendement. Ze hebben net wat minder rendement dan de monokristallijnen zonnepanelen. Volgens experts  zou dit bij voldoende ruimte op het dak een goede optie zijn.

Als derde soort zijn er de amorf zonnepanelen. Bij het dunne film zonnepaneel wordt amorf silicium ingezet. Er zijn geen kristallen aanwezig. Ze zijn hierdoor erg buigzaam en ze geven het minste rendement. Echter zijn deze wel gunstiger geprijsd dan de andere soorten zonnepanelen. De zonnecellen zijn echter minder geschikt om toe te passen in zonnepanelen.

Voldoende rendement uit zonnepanelen halen?

Wanneer het rendement voorop staat en er is voldoende ruimte op het dak, dan zijn de polykristallijnen zonnepanelen de beste keuze. Heb je beperkte ruimte en wil je toch het maximale rendement er uit halen, dan kan er gekozen worden voor de monokristallijnen zonnepanelen. Er moet dus naar ieders situaties gekeken worden om de juiste keuze te maken welke zonnepanelen het beste gekozen kunnen worden. Hierin kun je je altijd laten adviseren en dan kan het rendement voor jou meteen worden berekend. Ga voor meer informatie langs bij een specialist zoals Zonnepanelenrevolutie.nl. Inwoners van o.a. Zwolle, Deventer of Kampen kunnen hier terecht voor goedkope zonnepanelen in Overijssel.

Zonnepanelen aanschaffen en tips bij het kopen

Zonnepanelen kopen is een goede keuze. Daarbij komt ook nog dat de belastingmaatregelen schone energie voor consumenten goedkoper maken. Je kunt samen met andere mensen duurzaam elektriciteit opwekken. De energiebelasting kan in 2014 dalen met 0,75 per kilowattuur. Het is daarom aan te raden dat je met een grote groep mensen gaat investeren in zonnepaneleninstallatie. Dit zou gedaan kunnen worden op een dak van de school, maar ook op daken van loodsen. Dit heeft als gevolg dat mensen in een appartement ook bij kunnen dragen aan het milieu. Hier zijn echter wel specifieke aanpassingen voor nodig en kan een professioneel installatiebedrijf je daarbij helpen.

Zonnepanelen aanschaffen

Het rendement ligt ongeveer tussen de 14% en de 22% van een zonnecel. Dat betekent dus dat niet meer dan 22% van het licht omgezet kan worden in elektriciteit voor in het huis. Zo zijn er twee soorten panelen, de standaard zonnepanelen en hoog rendement zonnecellen. Bij een gewone zonnepaneel ligt het rendement op ongeveer 15%.  Bij de hoog rendement panelen is dit niet meer dan 22%. Maar zijn deze gelijk ook duurder in prijs per Wp. De prijs voor een zonnepaneel is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je wilt, het type dat je kiest en het merk dat je koopt. Hier komen ook nog de installatiekosten bij. Zonnepanelen kopen moet daarom bewust gebeuren. Je moet daarbij op een aantal factoren letten:

  • Wat is je budget voor de aanschaf van een zonnepaneel systeem?
  • De plek op het dak en het aantal m2 dat beschikbaar is?
  • Hoeveel vermogen wil je?