Milieuvriendelijk op vakantie!

Tegenwoordig is op vakantie in eigen land niet weg te denken. Naast dat het goed is om het coronavirus zo min mogelijk te verspreiden, is het natuurlijk ook goed voor het milieu.

Duurzaamheid voorop

Duurzaam op vakantie begint al bij het zoeken. Welke eisen stel jij aan een hotel of vakantiepark en hoe houd je hier rekening mee? Wij zijn alvast op onderzoek uitgegaan en leggen je dit graag uit.

GreenKey parken

Landal Greenparks is een van de vakantieparken waar jij kunt verblijven, zij hebben namelijk duurzame vakantieparken aan. Een van die duurzame vakantieparken is Landal Landgoed ‘t Loo. Zij zijn een van de aangesloten parken bij GreenKey. Dit zijn duurzame accommodaties waar je zeker weet dat er gedacht wordt aan het milieu en de omgeving.

Autovrij vakantiepark

Daarnaast is het goed om te kijken of een park autovrij is. Het is natuurlijk beter dat je op vakantie je auto zoveel mogelijk laat staan en alles lopend of met de fiets doet. Kinderen kunnen dan ook lekker op het park rondrennen zonder dat ouders zich druk hoeven te maken om hardrijdende auto’s. Veel vakantieparken in Nederland hebben een zwembad, soms zelfs een kinderboerderij en vaak is er in de directe omgeving ook veel te doen. Ga bijvoorbeeld naar een recreatiemeer of pak de fiets en ga de omgeving en de prachtige natuur in Nederland bekijken. Je zal je verbazen hoe mooi ons landje is!

Huis in de natuur

Wat ook leuk is om te doen, is om naar een huisje in de natuur te gaan. Tegenwoordig bieden veel particulieren een mooi plekje in hun achtertuin, op de boerderij of op een kleinschalig vakantiepark aan. Zo kun je een bijzondere vakantie beleven midden in de natuur. Check bijvoorbeeld eens deze unieke vakantiehuisjes in de natuur. Weer eens iets anders en nog milieuvriendelijk ook!

Vind jij het belangrijk dat een hotel of vakantiepark bezig is met het milieu en duurzaamheid?