Elektrische vloerverwarming voor alle vloeren

Elektrische vloerverwarming is een manier van vloerverwarming die geschikt is voor allerlei vloeren en bovendien ook nog beter voor het milieu is. Elektrische vloerverwarming kan je namelijk gemakkelijk zelf plaatsen onder je laminaat, houten vloer of klik-pvc. Je hoeft geen professional in te schakelen, je kunt het gewoon zelf doen. Omdat deze vloerverwarming elektrisch is, ben je beter voor het milieu bezig op verschillende manieren. Je ruimte wordt binnen een kwartier tot een half uur goed opgewarmd en bovendien wordt de warmte gelijk verdeeld. Maar je kunt ook kiezen voor lokaal verwarmen met de elektrische vloerverwarming van Polarheat.

Milieubewuste vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming  badkamer werkt anders dan andere vloerverwarming. Heel simpel, omdat het elektrisch is in plaats van dat er verwarmd wordt met gas of warm water. Vloerverwarming heeft al het voordeel dat je geen verwarming aan je muur nodig hebt. Alle delen van je woning worden zo verwarmd en er gaat minder warmte verloren. Je hoeft dus minder te stoken. Natuurlijk is elektrisch verwarmen beter voor het milieu dan gas gebruiken. En omdat de elektrische vloerverwarming niet met warm water hebt, kun je zelf bepalen waar je de vloerverwarming aanzet. Ook zo bespaar je warmte die anders verloren gaat.

Lokaal verwarmen met elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming kan nog milieuvriendelijker. Kies er bijvoorbeeld voor om energie op te wekken voor je vloerverwarming met zonnepanelen. Met een natuurlijke bron van energie kun je zo je vloerverwarming laten werken. Je kunt de elektrische vloerverwarming lokaal laten verwarmen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen beneden de vloerverwarming aanzetten als er niemand in huis boven zit. En dit doe je heel gemakkelijk via een app. Elektrische vloerverwarming kun je op maat bestellen of per rol kopen. Als je per rol bestelt, zit er geen aansluitkabel bij.

Gelijkmatig verwarmen met elektrische vloerverwarming

Je kunt de elektrische vloerverwarming van Polarheat met een digitale thermostaat bedienen. Zo kies je welke ruimte of welk deel van je vloer wel of niet verwarmd moet worden. Vloerverwarming zorgt dat de warmte gelijkmatig over de ruimte verdeeld wordt. Binnen 15 tot 30 minuten is de vloer opgewarmd. Hoe kleiner de ruimte, hoe sneller dit zal gaan. Je kunt kiezen of je de elektrische vloerverwarming op maat bestelt of kiest voor een rol. Wanneer je op maat bestelt, krijg je hier een aansluitkabel bij.